Cea mai simplă reţetă de tartă cu dovleac
Dacă îţi place gustul de dovleac, cu siguranţă această reţetă simplă de tartă va deveni una dintre preferatele tale.
Ingrediente
150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară ½ linguriţă sare ½ linguriţă ghimbir măcinat ¼ linguriţă cuişoare pudră 2 ouă 430 g dovleac dat la blender 350 ml lapte 1 aluat congelat îngheţată, pentru servire
Mod de preparare tartă cu dovleac
Amesteci zahărul împreună cu scorţişoara, sarea, ghimbirul şi cuişoarele pudră. Separat, baţi ouăle într-un bol. Combini cu dovleacul şi compoziţia cu zahăr. Încorporezi, treptat, laptele.
Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Torni umplutura peste el, apoi dai la cuptorul bine încins, în jur de 15 minute. Reduci focul şi mai laşi încă 40-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 1 oră înainte de a scoate din tavă. Serveşti cu îngheţată, opţional.
Sursa https://www.31daily.com