Dacă îţi place gustul de dovleac, cu siguranţă această reţetă simplă de tartă va deveni una dintre preferatele tale.

Ingrediente

150 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă sare
½ linguriţă ghimbir măcinat
¼ linguriţă cuişoare pudră
2 ouă
430 g dovleac dat la blender
350 ml lapte
1 aluat congelat
îngheţată, pentru servire

Mod de preparare tartă cu dovleac

Amesteci zahărul împreună cu scorţişoara, sarea, ghimbirul şi cuişoarele pudră. Separat, baţi ouăle într-un bol. Combini cu dovleacul şi compoziţia cu zahăr. Încorporezi, treptat, laptele.

Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Torni umplutura peste el, apoi dai la cuptorul bine încins, în jur de 15 minute. Reduci focul şi mai laşi încă 40-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 1 oră înainte de a scoate din tavă. Serveşti cu îngheţată, opţional.

Sursa https://www.31daily.com

Loading...