Dacă îţi plac fructele, atunci ştii că sezonul piersicilor este cea mai bună perioadă a anului. Aşa că profită de oferta din pieţele locale şi prepară cât mai repede această reţetă de cea mai simplă tartă ţărănească cu piersici. Pregăteşte totul într-o tigaie de fontă, pentru a obţine un desert cu aspect rustic.

Cea mai simplă reţetă de tartă ţărănească cu piersici – Ingrediente

200 g făină
2 linguri + 130 g zahăr brun
1 ½ linguriţe sare
115 g unt rece, nesărat
2 linguri ulei vegetal sau margarină
2-5 linguri apă rece ca gheaţa
7-8 piersici potrivite, descojite şi feliate
1 lingură zeamă de lămâie
3 linguri amidon de porumb
½ linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă nucşoară
1 ou, bătut
1 lingură zahăr tos
80 ml apă

Cea mai simplă reţetă de tartă ţărănească cu piersici – Mod de preparare

Într-un bol mare, combini făina, 2 linguri de zahăr brun şi 1 linguriţă de sare. Tai untul rece în cubuleţe şi îl adaugi în amestecul de făină, împreună cu uleiul vegetal sau margarina vegetală. Foloseşti o furculiţă pentru a mărunţi untul şi margarina şi pentru a le combina cu făina, până se formează firimituri mari. Treptat, adaugi apa rece ca gheaţa. Pui o cantitate suficientă, până când amestecul poate fi frământat şi apăsat cu degetele. Îi dai formă rotundă şi îl înveleşti bine în folie de plastic. Dai aluatul la frigider cel puţin 1 oră.

Preîncălzeşti cuptorul. Într-un bol mare, combini piersicile, restul de zahăr brun, amidonul de porumb, zeama de lămâie, scorţişoara, nucşoara şi un sfert de linguriţă de sare. Amesteci uşor ca să se combine toate ingredientele, apoi le laşi deoparte 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe o suprafaţă pudrată cu făină. După ce l-ai întins, îl aşezi într-o tigaie mare de fontă. Cu o lingură, aşezi piersicile în tigaie, peste aluat, dar păstrezi lichidul pe care şi l-au lăsat fructele. Împătureşti marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul tartei neacoperit. Baţi oul şi cu o pensulă, ungi aluatul, apoi presari tarta cu zahăr tos.
pasul1
Dai tarta la cuptorul încins, 45-55 de minute, până când marginile sunt rumenite şi aurii, iar umplutura se coace frumos.

pasul3

Combini lichidul pe care l-ai păstrat de la fructe cu 80 ml de apă şi 1 sfert de linguriţă de sare într-o cratiţă mică. Fierbi la foc mediu-mic până se îngroaşă compoziţia, 1-2 minute. Torni sosul acesta peste tarta caldă, înainte să o serveşti celor dragi.
pasul2
Timp de pregătire: 1 oră 30 minute
Timp de coacere: 55 de minute
Timp total: 2 ore 25 de minute

Sursa + foto: tasteandtellblog.com

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu piersici

Salată de rucola şi piersici (vedere)

Cel mai simplu desert de vară: piersici coapte cu miere

Piersici proaspete prăjite în aluat, cu glazură

Loading...