O mâncare pe gustul oricărui carnivor este această reţetă simplă de ceafă de porc cu cartofi la cuptor. Aşa că pregătiţi-vă furculiţele şi cuţitele şi...la atac!

Ingrediente pentru ceafă de porc cu cartofi la cuptor

1 kg cartofi noi
4 felii de ceafă de porc
2-3 căţei de usturoi
4-5 felii de caşcaval feliat
100 g unt
sare
piper, după gust
pătrunjel

Mod de preparare pentru ceafă de porc cu cartofi la cuptor

Se spală cartofii şi se curăţă de coaja subţire. Se topeşte untul într-o tigaie, se pun căţeii de usturoi întregi şi se lasă 2 minute să se călească uşor. Apoi se adaugă cartofii, se lasă 1-2 minute cât să împrumute gust de usturoi şi se scot. Carnea se spală şi se condimentează cu sare şi piper.

Într-un vas de teracotă, care se îmbibă întâi în apă caldă, se pune un strat de cartofi, deasupra lor se aşază carnea şi restul cartofilor se distribuie în vas. Se dă la cuptor pentru 50 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se scoate vasul, se acoperă carnea cu feliile de caşcaval şi se mai dă la cuptor până se topeşte caşcavalul. Se serveşte cald, cu pătrunjel verde deasupra.

Loading...