Dacă iubeşti ceapa, altfel decât bază în mâncăruri, şi mâncărurile rapide, iată un preparat delicios şi rapid.

Ingrediente

3 cepe albe, curăţate şi tocate fin
2 linguri unt (sau ulei de palmier ori de sâmburi de struguri)
sare
un pic de zahăr (opţional)
2-4 linguri vin alb sec sau roşu (sau supă în care au fiert puiul ori legumele)

Mod de preparare

Încingi untul într-o tigaie largă la foc mediu, până se topeşte. Adaugi ceapa şi amesteci până se acoperă bine cu unt.
pasul 1

Laşi ceapa pe foc 40 de minute sau până se mai caramelizează, folosindu-te de o spatulă amesteci ceapa şi râcâi fundul tigăii la fiecare 5 minute. Pe măsură ce ceapa începe să se caramelizeze, e posibil să fie nevoie să râcâi mai des.
pasul 2

Când ceapa începe să se închidă la culoare, presari puţină sare şi zahărul dacă vrei. Amesteci ceapa încă un minut, apoi dai la o parte de pe foc. Torni vinul sau supa, câte o lingură sau două, pe rând,. Amesteci bine, apoi dai la o parte de pe foc.
pasul 3

Serveşti imediat sau laşi să se răcească la temperatura camerei, apoi bagi în frigider 3 zile sau în congelator 3 luni.

http://www.gimmesomeoven.com

Loading...
Evaluează articolul