Ştii şi tu că legumele făcute la cuptor sunt o variantă delicioasă şi sănătoasă. Aceşti cartofi condimentaţi, la cuptor, care împrumută din savoarea condimentelor, îţi vor arăta încă o dată de ce sunt delicioase legumele făcute la cuptor. Sunt prea bune ca să le rezişti!

Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor - Ingrediente

1,2 kg de cartofi roşii mici, tăiaţi în două
3 ½ linguri de ulei de măsline
75 g parmezan ras
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
pătrunjel tocat, după gust
2 linguri rozmarin tocat
sare, după gust
½ linguriţă piper negru măcinat

Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Stropeşti o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline şi o ungi uniform, apoi o dai deoparte.

Într-un bol mare, pui cartofii tăiaţi jumătăţi sau sferturi cu 2 linguri şi jumătate de ulei de măsline.
pasul1
Adaugi parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, rozmarinul şi condimentezi cu sare şi piper. Amesteci bine toate ingredientele, până când cartofii sunt acoperiţi în mod uniform cu condimentele.
pasul2

pasul3
Torni conţinutul castronului în tava de copt tapetată şi aşezi cartofii într-un singur strat.
pasul4
Dai tava la cuptorul preîncălzit şi laşi cartofii 25 de minute să se coacă, apoi îi scoţi şi îi amesteci (foloseşti o spatulă pentru a-i întoarce), îi dai iar la cuptor şi îi coci până când se rumenesc şi devin crocanţi la exterior, încă 20 de minute.
pasul5
Serveşti imediat această garnitură de cartofi la cuptor, cu condimente şi parmezan.

Sursa + foto: www.cookingclassy.com

Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO

Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon

Cartofi evantai

Cum să faci cartofii Ducesei FOTO

Loading...
Evaluează articolul