Ciolanul de porc este una dintre cele mai bune reţete clasice cu care îi poţi încânta pe cei din familie, la ocaziile speciale şi la mesele festive.

Cel mai bun ciolan de porc la cuptor - Ingrediente

2 ciolane de porc
cimbru
2 foi dafin
4 linguri ulei
sare
piper
3 castraveţi muraţi
2 roşii proaspete
4-5 frunze varză murată
apă

Cel mai bun ciolan de porc la cuptor - Mod de preparare

Pui ciolanele la fiert în apă cu sare, cimbru şi foi de dafin. Spumuieşti cu o lingură, pe măsură ce se formează spuma. Când sunt fierte, le scoţi din apă, laşi puţin la scurs, apoi le aşezi într-o tavă în care ai pus uleiul şi le dai la cuptorul încins. Potriveşti de sare şi piper şi le mai întorci din când în când, până se rumenesc pe toate părţile. Serveşti pe un pat de frunze de varză, cu roşii feliate şi castraveţi muraţi.

Loading...