Desert gustos şi nelipsit de pe mesele bucureştenilor, plăcinta cu brânză dulce şi stafide poate fi pregătită de orice gospodină. Reţeta deliciosului preparat este una simplă, dar care trebuie respectată cu sfinţenie pentru ca rezultatul să fie spectaculos.

Secretele celui mai bun desert, preferat de avocaţi şi doctori, ni le dezvăluie lucrarea regretatului gastronom şi om de televiziune, Radu Anton Roman. În cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) găsim reţeta celei mai bune prăjituri care se face în Capitală şi despre care autorul nota: ”Prăjitură de avocaţi şi doctori ajunşi pe scena mare a Capitalei, dar cu neamurile şi copilăria rămase pe la Câmpulung şi la Calafat, plăcinta cu brânză de vaci dâmboviţeană are fragezimi sincere şi simple, de fruct răscopt, dar şi o finete de sculptură postmodernă, cu argumente difuze, abia sugerate”.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...