Acest preparat este gata în doar 30 de minute, iar sosul de parmezan cu usturoi şi ciuperci îţi va încânta familia. În scurt timp, va deveni preferatul tuturor. Încearcă şi tu reţeta şi răsfaţată-te cu o porţie delicioasă de pui cu sos de ciuperci şi usturoi!

Cel mai bun pui cu sos de ciuperci şi usturoi - Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în felii subţiri
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
230 g ciuperci feliate

Pentru sosul cremos de parmezan şi usturoi:

60 g unt
1 lingură de făină
120 ml supă de pui
2 căţei de usturoi tocaţi
240 g smântână grasă
50 g parmezan ras
½ linguriţă usturoi pudră
¼ linguriţă piper
½ linguriţă sare
200 g spanac tocat

Cel mai bun pui cu sos de ciuperci şi usturoi - Mod de preparare

Condimentezi fileurile de pui cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie mare, adaugi uleiul de măsline şi rumeneşti carnea la foc mediu-mare, între 3 şi 5 minute pe fiecare parte sau până se rumeneşte frumos şi nu mai este crudă în mijloc.

Scoţi bucăţile de pui şi le laşi deoparte pe o farfurie. În aceeaşi tigaie adaugi ciupercile feliate şi le sotezi câteva minute până se înmoaie. Când sunt gata, le scoţi şi le dai deoparte.

Pentru sosul alb, adaugi untul în tigaie şi îl topeşti, încorporezi făina şi amesteci până se îngroaşă compoziţia. Torni supa de pui, smântâna, parmezanul ras, usturoiul pudră, piperul şi sarea. Adaugi spanacul şi usturoiul tocat şi laşi totul să fiarbă la foc mic până când sosul începe să se îngroaşe, iar frunzele de spanac se înmoaie. Pui din nou în tigaie carnea de pui şi ciupercile, peste sosul cremos. Dacă vrei, serveşti alături de paste.

Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătit efectiv: 20 de minute
Timp total: 25 de minute

Sursa + foto: therecipecritic.com

Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci

Paste cu ciuperci şi sos de smântână

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta

Reţetă rapidă: paste cu ciuperci şi usturoi

Loading...