Cel mai bun tort de ciocolată şi frişcă

Chocolate Cake with Strawberries jpeg

Luna lui Mărţişor merită sărbătorită aşa cum se cuvine: cu o felie de tort delicios de ciocolată şi cu multă voie bună! Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi lasă-te ispitită de un desert apetisant.

Ingrediente

Pentru blat

300 g ciocolată neagră 100 g unt 250 g zahăr 1 praf de sare 4 ouă 200 g făină 2 linguriţe rase praf de copt

Pentru cremă

500 g smântână cu 30% grăsime

150 g zahăr

Pentru decor

fulgi de ciocolată căpşuni

cacao

Preparare

Pentru blat, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o laşi să se răcească. Între timp, mixezi untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugi ouăle şi continui să mixezi. Pui făina şi praful de copt amestecând cu o spatulă. La final, adaugi ciocolata topită. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 175 °C 20 de minute, îl laşi să se răcească 15 minute în tavă şi îl aşezi pe un platou.

Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până obţii o cremă groasă. Aşezi peste blatul răcit complet feliuţe de căpşuni, apoi întinzi crema. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată, cu căpşuni şi presari cacao. Îl dai la frigider 3 ore.

Foto: Profimedia