Cel mai gustos pandişpan cu prune poate fi obţinut numai dacă urmezi paşii şi recomandările din cartea „Dulciuri de casă de ieri şi de azi“ a Mariei Cristea Şoimu. Cumpără ingrediente proaspete, fii atent la paşi şi vei obţine un delicios desert.

Cel mai gustos pandişpan cu prune - Ingrediente

8 ouă
1 ceaşcă de apă
400 g făină
250 g zahăr tos
3 linguri zahăr pudră
sare
10 nuci
1 lingură rom
500 g prune fără sâmburi

Cel mai gustos pandişpan cu prune - Mod de preparare

Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă rece. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia, până cţnd compoziţia capătă o culoare uşor alburie. Adăugăm făina în ploaie, batem în continuare, apoi adăugăm zahărul vanilinat, sare şi o lingură de rom şi nuci tocate.

Încorporăm albuşurile bătute spumă tare, omogenizăm şi turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem prunele desfăcute jumătăţi, cu partea cărnoasă în sus şi continuăm coacerea. Când prăjitura este gata, scoatem şi pudrăm cu mult zahăr farin. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi tăiem pătrate şi aşezăm pe platouri. Servim caldă, dar mai ales rece.

Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei.

insert carte bucate Soimu 190X270 plus bleed carte bucate 3D vara 2016 mica copy

Loading...