Cele mai delicioase budinci cu legume. Trei reţete olteneşti, cu praz, ciuperci sau varză

praz jpeg

Servite ca mâncare de bază sau ca desert (cele dulci), budincile sunt preparate la îndemână şi gustoase, ingredientele folosite fiind deosebit de variate.

Iată trei reţete de budincă pentru care puteţi folosi legume de sezon, uşor de procurat şi la costuri rezonabile.

Budincă de praz

5 fire de praz, 300 g brânză telemea, 4 ouă, 100 g unt sau ulei, 1 lingură pesmet Prazul se curăţă (păstrând partea albă), se spală, se taie în rondele subţiri şi se căleşte în unt până când capătă o culoare uşor aurie şi scade toată zeama, după care se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Separat se rade pe răzătoare brânza desărată, se amestecă cu prazul şi cu ouăle, apoi se toană într-o formă unsă bine şi tapetată cu pesmet. Budica se fierbe pe baie de aburi o oră. Când este gata se lasă să se răcească puţin în formă şi apoi se răstoarnă pe farfurie. Se serveşte cu sos de smântână.

Află restul reţetelor pe adevarul.ro

Află restul reţetelor pe adevarul.ro