Aceste cornuleţe provoacă dependenţă atunci când sunt calde, dar vei simţi mai bine gustul de unt după ce se răcesc. Le serveşti simple sau cu dulceaţa ta preferată.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu unt

Pentru aluat

450 g făină

5 g drojdie proaspătă

80 ml apă caldă

180 ml lapte cald

20 g zahăr

2 ouă

1 praf de sare

60 g unt

Pentru umplutură

80 g unt

Cum se prepară cornuleţele pufoase cu unt

Amesteci făina cu zahărul şi sarea. Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făină. Adaugi ouăle, laptele şi amesteci. Pui untul şi frămânţi până când obţii un aluat omogen. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în două bucăţi egale şi întinzi două foi rotunde. Pui pe prima din ele două linguri de unt la temperatura camerei. Tai triunghiuri, pe care le rulezi. Repeţi cu aluatul şi untul rămas. Ungi cornuleţele cu unt topit. Aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată, lăsând spaţii între ele. Le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://www.homecookingadventure.com/

 

Loading...
Evaluează articolul