Ćevapci ći, micii sârbeşti sunt asemănători micilor româneşti. Îi prepari din carne tocată din vită sau de porc, amestecată cu grăsime sau cu ulei, condimentată cu sare, piper şi mult usturoi. Sunt serviţi alături de ceapă albă tăiată mărunt şi de pâine proaspătă. Poftă bună!

Preparare 50 min
Dificultate: redus
Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne tocată (amestec vită cu porc), 2 ouă,  8 căţei de usturoi,  1 lingură paprica,  1 lingură muştar,  2 linguri pătrunjel verde tocat,  100 g pesmet

Preparare

Amesteci într-un castron încăpător carnea tocată cu restul ingredientelor, potrivind eventual cantităţile de condimente după gustul propriu.

Frămânţi bine compoziţia până se leagă, apoi o împarţi în bucăţi de circa 100 g fiecare şi modelezi între palme forme de mici, pe care le frigi pe grătarul bine încins, câte 3 minute pe fiecare parte.

Dacă nu ai cum să-i prepari pe grătar în aer liber, poţi prepara micii fie la cuptor, pe grătarul sub care ai pus o tavă în care se scurge grăsimea, ori într-o formă îmbrăcată cu hârtie de copt.

Loading...