Checul simplu este o reţetă ieftină şi la îndemâna oricui. Merită să o încerci!

De ce ingrediente ai nevoie pentru chec
8 albuşuri
8 linguri de făină
8 linguri de zahăr
4 bucăţi de rahat
1 lingură de rom
10 nuci tocate
vanilie
sare

Cum prepari checul alb
Separi albuşurile spumă, adaugi zahărul câte o lingură, continuând până se termină zahărul. Procedezi la fel cu făina,  pe care o cerni şi o torni în ploaie, cu o lingură peste albuşuri. Torni romul, un praf de sare  şi încetezi baterea când aluatul stă pe tel şi nu curge.

În compoziţie, amesteci nuci tocate mărunt şi răstorni în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Scoţi când s-a rumenit, pudrezi cu zahăr pudră şi laşi să se răcească în tavă.
Tai checul rece.

Sursa www.taste.com

Loading...