Spanacul poate fi mâncat gătit, dar şi crud, pntru a profita din plin de elementele sale nutritive, benefice pentru sănătatea noastră. Mineralizant şi stimulent, este indicat convalescenţilor, persoanelor anemice, obosite şi vârstnice, stimulând funcţionarea inimii şi a pancreasului.

Dificultate medie
Preparare: 40'
1 tavă

Ingrediente

300 g spanac
2 ouă
70 g pesmet
150 g făină
1 praf de copt
50 g ulei
100 ml lapte
150 g telemea puţin sărată
50 g caşcaval dietetic
100 g şuncă
sare
piper

Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi făina combinată cu praful de copt, uleiul şi laptele încălzit şi omogenizezi. Adaugi în compoziţie caşcavalul şi şunca tăiate cubuleţe, telemeaua sfărâmată şi spanacul opărit, scurs şi tocat mărunt. La sfârşit, presari şi pesmetul, sărezi şi piperezi după gust şi amesteci bine. Tapetezi forma de chec cu puţin ulei şi pesmet şi torni aluatul. Nivelezi şi îl bagi la cuptor 35-40 de minute până când crusta devine rumenită.

Loading...
Evaluează articolul