Ai intoleranţă la gluten sau pur şi simplu adopţi un regim de viaţă sănătos? Reţeta de chec cu banane este perfectă pentru tine, dacă vrei să prepari un desert uşor şi rapid.

Ingrediente Chec cu banane, reţetă fără gluten

  • 3 banane 
  • 5 ouă
  • ulei de cocos bio
  • 100 g făină de cocos
  • 50 g fulgi nucă de cocos
  • 50 g ciocolată amăruie rasă
  • praf de copt
  • sare 
  • zahăr vanilat

Mod de preparare Chec cu banane, reţetă fără gluten

 

Baie bananele felii. Foloseşte un bol în care să amesteci făina de cocos cu fulgii de nucă de cocos, ciocolata rasă, praful de copt şi un praf de sare. Adaugă bananele şi amestecă bine. Topeşte uleiul de cocos şi adaugă-l peste amestec, alături de zahărul vanilat şi ouăle bătute. Mixează bine până când obţii un amestec legat. 

Încălzeşte cuptorul, tapetează tava de chec cu puţin ulei şi adaugă compoziţia. Bagă la cuptor şi lasă aproximativ 35-40 de minute. Foloseşte un băt de lemn pentru a verifica dacă checul este copt la interior. 

Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie şi se serveşte pudrat cu scorţişoară sau zahăr pudră. 

Loading...