Dacă nu te-ai fi gândit că poţi să transformi clasicul chec într-un desert delicios, noi îţi arătăm că se poate. Încearcă reţeta cu ciocolată şi glazură de banane, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

220 g zahăr brun

260 g făină

1 praf de copt

25 g pudră de cacao

65 g ciocolată neagră sau fulgi de ciocolată

125 ml lapte bătut

150 g unt topit

2 ouă

2 banane pisate

Pentru glazură

125 g unt la temperatura camerei

240 g zahăr pudră

1 lingură lapte

80 g ciocolată albă topită

biscuiţi Oreo

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, pudra de cacao şi ciocolata neagră bucăţele. Separat, combini laptele bătut, untul, ouăle şi bananele. Încorporezi în compoziţia cu făină. Torni într-o tavă de cozonac. Nivelezi. Dai la cuptor la 180 °C pentru 50 de minute – 1 oră sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit, apoi scoţi din tavă.

Pentru glazură, mixezi bine untul. Adaugi treptat zahărul pudră. Încorporezi laptele şi ciocolata albă până când obţii un amestec omogen. Torni peste chec. Decorezi cu bucăţele de biscuiţi Oreo.

Sursa http://www.taste.com

Loading...
Evaluează articolul