O reţetă gustoasă de toamnă, checul cu dovleac şi ciocolată are o aromă inconfundabilă.

Ingrediente

60 g iaurt
100 g dovleac pasat
2 ouă
ulei
60 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
nucşoară, după gust
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 vârf linguriţă sare
70 g făină integrală
90 g făină
100 g fulgi de ciocolată sau bucăţele de ciocolată

Mod de preparare – Chec cu dovleac şi ciocolată

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Ungi o tavă de cozonac cu puţin ulei. Într-un bol, amesteci iaurtul, dovleacul piure sau dat la blender, ouăle, zahărul, vanilia, scorţişoara, nucşoară, bicarbonatul de sodiu şi sarea, până la omogenizare. Încorporezi compoziţia în făină.

Combini cu o treime din fulgii de ciocolată. Pui aluatul în tavă. Presari restul de fulgi de ciocolată şi dai la cuptor 40 de minute sau până ce checul trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 10 minute înainte de a scoate din tavă.

Sursa https://diethood.com

Loading...