Chec cu iaurt

2 profimedia 0127909470 jpg jpeg

O felie de prăjitură ascunde în ea un răsfăţ al simţurilor! Aromate şi îmbietoare, aceste deserturi trebuie savurate linguriţă cu linguriţă, alături de cei dragi. Cu siguranţă, dacă faci reţetele propuse de noi, îi vei cuceri! Le încerci?

  • Porții: 1 chec
  • Timp total: 1 h 30 min
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h
  • Categorie: prajituri, desert

Ingrediente

● 270 g făină

● 250 g iaurt

● 220 g zahăr

● 50 g unt

● 2 ouă

● 1 linguriţă bicarbonat 

● 1 lingură zeamă de lămâie

Pentru jeleu 

● 300 g căpşuni

● 100 g zahăr

● 5 g gelatină

Pentru cremă

● 200 ml smântână dulce

● 100 g zahăr

● căpşuni, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi untul cu ouăle şi cu zahărul. Separat, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie şi cu bicarbonatul şi, după 5 minute, îl torni în compoziţia cu ouă. Adaugi făina treptat şi amesteci bine, pentru a nu se forma cocoloaşe. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25-30 de minute.

Pentru jeleu, speli căpşunile, le cureţi de codiţe, le tai pe jumătate şi le pui pe foc cu zahărul. Le laşi să fiarbă, la foc mic, până când formează un sirop dens. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-a răcorit siropul, îl strecori şi-l amesteci cu gelatina.

Torni jeleul peste checul răcit. Baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Decorezi checul cu cremă de frişcă şi cu căpşuni.

FOTO: Profimedia