Chec cu ciocolată

chec cu ciocolata jpeg

Ce poate fi mai delicios într-un desert decât ciocolata? Ce desert poate fi mai simplu de preparat decât un chec? dar ce ziceţi de o îmbinare perfectă între cele două, adică de un chec cu ciocolată.

Chec cu ciocolată - Ingrediente (6 porţii)

6 ouă 200 g zahăr 125 g făină 3 linguri cacao 50 ml ulei 100 g ciocolată menaj 1 plic praf de copt 1 praf sare

150 g ciocolată

2 linguri ulei

Cum se

prepară

Chec cu ciocolată - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate separat cu uleiul şi se amestecă cu grijă cele două compoziţii, apoi se pun în ploaie făina, ­cacaua şi praful de copt. La final se încorporează treptat ciocolata rasă fin.

Se toarnă aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor pentru 40 de minute. După ce checul s-a copt şi s-a răcit, se glazurează cu 50 g de ciocolată topită în ulei. Se rade restul de ciocolată şi se presară peste chec.