Manadrinele, ca şi portocalele sunt citricele favorite pe timpul iernii. Noi am pregătit acest chec cu mandarine, dar tu poţi folosi portocale, clementine ori chiar pomelo.

Ingrediente (1 chec)

150 g unt la temperatura camerei
5 ouă
200 g făină
200 g zahăr
2 mandarine
½ plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
coajă rasă de portocală sau lămâie
1 vârf de sare
50 g zahăr pudră

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu untul până obţii o compoziţie spumoasă. Amesteci făina cu praful de copt. Torni în ploaie zahărul şi făina în compoziţie. Adaugi scorţişoara, coaja rasă de la citrice şi sarea. Amesteci în continuare.

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Descojeşti mandarinele şi desparţi în felii, cărora le îndepărtezi pieliţa. Torni aluatul în tavă, iar deasupra aşezi feliile de mandarine. Dai la copt 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească în tavă, apoi presari zahăr pudră.

Loading...