Prepari acelaşi chec de ceva vreme iar ai tăi s-au cam plictisit de gustul lui? Nu-i nimic, noi îţi propunem nouă reţetă de chec şi sperăm să te convingem să o încerci.

Ingrediente

2 ouă
250 g făină
200 g zahăr
150 ml ulei
150 ml lapte
1 lingură cacao
1 vârf de cuţit de bicarbonat
3 mere
1/2 pahar nuci amestecate cu stafide
scorţişoară
zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

Se rad merele şi se lasă să se scurgă bine. Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul cremei a crescut vizibil. Se adaugă treptat uleiul, laptele şi bicarbonatul amestecat cu făina. Se pun şi merele bine stoarse de sucul lor, nucile şi stafidele.

Se unge tava de chec cu unt şis e tapetează cu făină. Se toarnă jumătate din aluat, iar restul se amestecă cu cacaua şi se toarnă în tavă peste aluatul alb. Se dă la cuptor, la foc potrivit. Se lasă la răcit în tavă, se taie şi se aduce la masă presărat cu zahăr pudră.

sursa foto: Shutterstock

Loading...