Atunci când vrei să mai reduci cantitatea de zahăr, fără să renunţi la dulciuri, poţi să prepari acest delicios chec cu miere.

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:30-40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:deserturi
Ingrediente

100 g miere

6 ouă

100 g nuci tocate

50 g zahăr

50 g stafide

½ linguriţă praf de copt

½ de lămâie

100 g unt

300 g făină

Mod de preparare

Pui mierea într-un castron şi o amesteci cu gălbenuşurile şi zahărul până se dizolvă şi nu mai sunt cristale de zahăr în compoziţie. Pui nucile tocate mărunt, stafidele şi untul topit. Omogenizezi şi dai deoparte. Baţi albuşurile spumă tare, peste ele adaugi făina în ploaie, amesteci cele două compoziţii, omogenizezi încet şi adaugi praful de copt. Razi coaja de lămâie şi împarţi compoziţia în două. O torni în tăvi tapetate, pe care le introduci în cuptorul fierbinte şi le coci la foc potrivit. Tai checurile doar când sunt reci.

Carte se găseşte împreună cu revista Click! Poftă bună! la toate punctele de difuzare a presei la preţul special de doar 12,50 lei.

 
Loading...