Chiar dacă nu mănânci zahăr, te poţi bucura şi tu de Sărbători! Ţi-am pregătit o reţetă delicioasă, prietenoasă şi cu dieta, şi cu silueta!
 
Ingrediente
  • 4 ouă
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată fără zahăr
  • 30 g îndulcitor
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g făină
  • 100 g miez de nuci
  • esenţă rom, după gust
Topeşti pe baie de aburi untul împreună cu ciocolata şi le laşi la răcorit. Mixezi ouăle cu îndulcitorul, apoi încorporezi amestecul cu ciocolată, continuând să mixezi. Adaugi făina cernută, cacaua, praful de copt, esenţa de rom şi nucile tăiate grosier.
 
Trebuie să obţii un aluat curgător, de consistenţa unei smântâni groase. Îl pui într-o tavă de chec cu hârtie de copt şi îl coci în cuptorul preîncălzit, 10 minute, la 180 °C, apoi 20-30 de minute, la 160 °C. Decorezi după imaginaţie.
 
FOTO: SHutterstock
Loading...