Pentru o gustare şi un desert în familie, această reţetă este mai mult decât potrivită!

Ingrediente

250 g zahăr

250 g făină

2 pere

5 ouă

125 g unt topit

1 lămâie

1 praf de sare

Mod de preparare:
Speli perele, le cureţi de coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Separi gălbenuşul a patru ouă de albuş. Freci spumă gălbenuşurile şi oul întreg cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, untul topit, dar nu fierbinte, apoi treptat făina.

Mixezi bine până când aluatul este omogen. Baţi spumă ca pentru bezea albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Torni într-o formă de cozonac unsă şi tapetată un sfert din aluat, pui cubuleţele de pere scurse, torni restul compoziţiei şi coci în cuptorul încins circa 50 de minute la foc mic.

Loading...