Chec de carne şi afumătură

1366042578 6253checkcarne jpeg

Ingrediente: 1 tăviţă piept de pui fără os, 500 g carne de vită, 2 cârnaţi afumaţi mai lungi, 2 linguri smântână, 5 ouă, boia dulce pentru pui şi boia picantă pentru vită, 2 cepe, 1 legătură de mărar

Mod de preparare:Pregatire: 30 min Coacere: 35 min Dificultate: mica

Prin maşina de tocat treci separat cele două tipuri de carne, fiecare cu câte o ceapă. În tocătura de pui adaugi 3 ouă, mărarul, smântâna şi boiaua dulce, iar în tocătura de vită boiaua picantă şi numai 1 ou.

Ungi cu ulei (sau unt) o tavă mai mare (ca de cozonac) şi o presari cu puţină făină. Aşezi în tavă tocătura de pui, cei doi cârnaţi unul lângă celălalt şi răstorni tocătura de vită. Nivelezi stratul de carne de vită şi acoperi totul cu ou bătut. Dai la cuptor şi o tai numai după ce s-a răcorit în tavă.

Sfat! Încearcă să adaugi şi nucă în compoziţia acestui antreu şi vei constata cu bucurie că nuca folosită aşa contribuie la fineţea unui astfel de preparat.