„Orice, dar cu dovlecei să fie!“, am auzit odată replica asta într-un restaurant, de la o tânără pe care ospătarul o întreba ce vrea să mănânce. Dovlecelul este una din cele mai bune legume, care poate fi gătită în fel şi chip. Reţeta de mai jos este perfectă pentru un delicios aperitiv.

Dificultate mică
Preparare 80'
Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 dovlecel potrivit ca mărime
2 cartofi
3 ouă
100 g făină
60 g parmezan ras
2-3 linguri de ulei
50 ml lapte
3 linguri smântână
1 praf de copt
1 lingură mărar tocat
sare

Mod de preparare

Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai felii, apoi bastonaşe, fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.

Separat, baţi ouăle cu parmezanul ras, adaugi smântâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii
şi cartofii.

Torni compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Loading...