Una din cele mai uşoare şi populare reţete de chec, te va cuceri imediat ce îl vei scoate din cuptor, atât prin aspectul său deosebit cât şi prin gustul delicios.

Ingrediente

5 ouă
180 g zahăr
1 pliculeţ praf de copt
200 g făină
50 ml ulei
2 linguri cacao
1 praf sare
2 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru glazură

2 tablete de ciocolată, topită

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat, apoi adaugi uleiul.  Separat, combini făina cu praful de copt. Încorporezi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, apoi adaugi treptat făina.

Împarţi amestecul în două părţi egale. Într-una din ele pui cacaua. Tapetezi o tavă de chec cu hârtie de copt şi torni în ea alternativ, o lingură din compoziţia albă, apoi una din compoziţia cu cacao. Dai la copt, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Aşezi checul pe un grătar, îl laşi la răcit, apoi îl glazurezi cu ciocolată.

Loading...