Îţi propunem un desert delicios cu căpşuni, pe care îl poţi savura şi rece şi cald. Este un chec pufos şi plin de arome pe care îl poţi îmbunătăţi cu tot felul de fructe proaspete sau uscate, ori nuci sau alune.

Ingrediente pentru chec pufos cu căpşuni:

95 g zahăr
65 g lapte
65 g ulei
1 ou mare
1 linguriţă extract vanilie
200 g făinp
2 linguriţe praf de copt
1/4 liguriţă sare
200 g căpşuni
2 linguri făină
Pentru glazură:
180 g zahăr pudră
2 linguri unt topit
40 g căpşuni
1/2 linguriţă extract vanilie
1-2 linguri de smântână lichidă sau lapte

Mod de preparare chec pufos cu căpşuni:

Încinge cuptorul la 350 de grade. Într-un bol de mărime medie amestecă împreună zahărul, laptele, uleiul, oul şi vanilia. Într-un alt bol, combină făina, praful de copt şi sarea şi amestecă. Pune ingredientele uscate peste cele umede şi amestecă până sunt toate combinate.

Într-un alt bol, pune căpşunile spălate şi tocate în cubuleţe şi 2 linguri de făină şi amestecă-le. Pune căpşunile în aluat şi pune aluatul într-o tavă de chec, tapetată ori cu hârtie de copt, ori cu ulei şi făina.
Coace checul la 350 de grade pentru aproximativ 50 de minute. Lasă checul în tavă să se răcească şi scoate-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru glazură, combină zahărul pudră, untul topit şi căpşunile tocate mărunt cu vanilia într-un bol mic. Amestecă până obţii o cremă destul de lichidă. După ce checul s-a răcit, pune glazura peste şi mai lasă-l puţin până se încheagă glazura. Taie-l şi serveşte-l. 

Sursa: https://www.tastesoflizzyt.com/strawberry-bread/

Loading...