Pentru că pe tarabe încă se mai găseşte dovleacul, ar fi păcat să nu încerci o reţetă specială, care te va cuceri cu siguranţă.

Pentru blat

1 pachet de biscuiţi digestivi cu cacao

3 linguri zahăr brun

6 linguri unt topit

Pentru umplutură

500 g cremă de brânză

1 cană zahăr brun

1 cană piure de dovleac copt

3 linguri esenţă de vanilie

1 lingură scorţişoară

4 ouă

Mărunţeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit şi zahărul. Unge o formă rotundă cu fund detaşabil cu puţin unt, pune biscuiţii şi nivelează-i.

Mixează crema de brânză cu zahărul pentru 2-3 minute. Adaugă piureul de dovleac, esenţa de vanilie, scorţişoara şi ouăle, unul câte unul. Toarnă peste biscuiţi crema şi dă prăjitura la cuptor pentru aproximativ 70 de minute. Centrul prăjiturii nu trebuie să fie moale. După ce ai scos-o din cuptor las-o 15 minute să se răcorească, scoate-o din formă şi dă-o la frigider pentru câteva ore.

Suras foto http://mrspenguin.com

Loading...