Ţi-am pregătit o reţetă delicioasă. Combinaţia de cheesecake şi blat de negresă nu are cum să dea greş. Iar pentru orice eventualitate, specialiştii îţi vând următorul pont: dacă acest cheesecake cu blat de negresă se crapă în cuptor, acoperi crăpăturile cu frişcă şi nimeni nu va observa. Reţeta este simplă şi ai nevoie doar de 25 de minute pentru preparare, iar timpul de coacere este de 75 de minute.

Cheesecake cu blat de negresă – Ingrediente (12 porţii)

120 g ciocolată amăruie
120 g unt
5 ouă
60 ml lapte
350 g zahăr (cantităţi divizate)
100 g făină
1 praf sare
500 g brânză cremă
125 g smântână
1 esenţă vanilie

Pentru tapetat tava

unt
făină

Pentru decor

zmeură proaspătă
100 ml frişcă lichidă, opţional
1 lingură zahăr pudră, opţional

Cheesecake cu blat de negresă – Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Topeşti untul şi ciocolata la foc mediu-mic într-o cratiţă mică, apoi o laşi deoparte. Amesteci cu mixerul 2 ouă, laptele şi 200 grame de zahăr. Adaugi amestecul de unt topit şi ciocolată şi mixezi până la omogenizare. Adaugi făina şi un praf de sare şi amesteci bine cu mixerul.
Cheesecake pasul1
Ungi o formă de tort cu pereţii detaşabili cu unt şi o pudrezi, dacă este nevoie, cu puţină făină. Adaugi aluatul de negresă şi îl omogenizezi la suprafaţă. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 25 de minute.
Cheesecake pasul2
Între timp, adaugi brânza cremă, restul de zahăr (150 g), cele 3 ouă rămase, smântâna şi esenţa de vanilie într-un bol mare şi amesteci până la omogenizare.
Cheesecake pasul3
Scoţi forma de tort din cuptor şi reduci temperatura la 160 de grade Celsius. Torni amestecul de brânză cremoasă peste aluatul de negresă şi îl întinzi bine la suprafaţă. Dai din nou desertul la cuptor şi laşi cheesecake-ul aproximativ 50-55 de minute, până se coace umplutura.
Cheesecake pasul4
Scoţi tava din cuptor, laşi cheesecake-ul să se răcească înainte de a trece lama unui cuţit pe marginile formei. Detaşezi pereţii formei şi, când cheesecake-ul s-a răcit, îl dai la frigider cel puţin 4 ore (ideal ar fi să îl laşi la rece peste noapte).
Cheesecake pasul5
Baţi frişca lichidă cu zahărul pudră până obţii un amestec tare. Întinzi un strat de frişcă subţire peste acest cheesecake cu blat de negresă şi serveşti desertul decorat cu zmeură proaspătă.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...