Un desert deosebit, excepţional şi care nu se poate compara cu prea multe deserturi. Cheesecake cu ciocolată albă şi fructe de pădure este ceva special, fin şi extraordinar de gustos. Vă sugerăm să preparaţi această prăjitură pentru evenimente cu adevărat deosebite, dar şi când vreţi să îi răsfăţaţi pe cei din jur.

Ingrediente pentru Cheesecake cu ciocolată albă şi fructe de pădure:

- 350 de grame de ciocolată albă

- 280 de ml de frişcă din smântână dulce

- 600 de grame de mascarpone

- 350 de grame de fructe de pădure (afine, zmeură, mure)

- 50 de grame de zahăr

- 100 de grame de biscuiţi sau fursecuri cu cocos

- 12 căpşune mai mici

- 5 linguri de dulceaţă de căpşune sau fructe de pădure

- un praf de sare

Mod de preparare pentru Cheesecake cu ciocolată albă şi fructe de pădure:

Fructele de pădure se spală şi se lasă la scurs. Apoi, se pregăteşte o formă de cozonac, astfel: se unge cu ulei, apoi se acoperă cu folie alimentară, care să depăşească mai mult, la final se va înveli prăjitura cu ea.

Ciocolata ruptă sau tocată se pune împreună cu zahărul şi praful de sare pe baie de aburi la topit. Se lasă la răcit. Frişca începe să se bată, când e aproape gata se adaugă brânza mascarpone şi crema de ciocolată albă răcită complet. De preferat ca aceste ingrediente să fie cât mai reci, să se formeze o compoziţie închegată bine.

Într-un bol se amestecă 2 linguri de gem de fructe de pădure cu 1/3 din cantitatea de fructe de pădure proaspete. Peste ele, se toarnă jumătate din crema bătută, rece. Se nivelează şi se presează bine. Peste se pune un strat subţire din compoziţia de gem şi fructe de pădure. Se adaugă acum şi restul de cremă şi se nivelează frumos.

La final, se tapetează cu biscuiţi de cocos sau orice alt fel de biscuiţi. Tava se împachetează cu folie şi se lasă la rece minimum 6 ore înainte de ornare şi servire. Pentru servire, se scoate tava, se răstoarnă, se scoate folia cu atenţie. Se decorează folosind restul de gem cu căpşunile mici, tăiate cubuleţe. Se amestecă şi se fierb 10 minute, apoi se răcesc şi se pasează. Se pune deasupra prăjituriii şi peste se mai decorează cu fructe proaspete de pădure. Poftă bună!

Loading...