Patrizia Paglieri, fostul jurat al emisiunii „MasterChef“, ne-a povestit ce îi pregăteşte fiului ei la micul dejun, dar şi ce variante sănătoase recomandă pentru principala masă a zilei. O regulă de bază, spune ea, este să ne acordăm timp pentru micul dejun şi să nu mâncăm pe grabă. Totodată, ne sfătuieşte să ne trezim cu 5-10 minute mai devreme şi să savurăm pe îndelete prima masă a zilei.

De cele mai multe ori, suntem grăbiţi, nu avem timp dimineaţa şi mâncăm pe fugă. Însă toată această fugă ne poate dăuna, mai ales dacă sărim peste micul dejun.

Mie, la micul dejun, îmi plac foarte mult biscuiţii, pe care îi pregătesc de seara. Mi se par foarte sănătoşi şi foarte gustoşi. De exemplu, îi fac cu făină de migdale. Ca să găteşti un mic dejun sănătos nu trebuie să fii un chef-bucătar, nu trebuie să fii foarte talentat în bucătărie, ci trebuie să faci lucruri simple. Secretul în bucătărie este calitatea. Dacă sunt preparate de o calitate bună, atunci sunt şi variante bune pentru micul dejun. De exemplu, este foarte uşor să faci orice – important este să ai ingrediente bune“, a explicat Patrizia Paglieri pentru „Click! Poftă bună“.

Am fost curioasă şi am întrebat-o pe Patrizia Paglieri cum arată un mic dejun sănătos şi de calitate, în viziunea ei. „Un mic dejun sănătos este cel care nu e prăjit, este gătit la rece sau la cuptor. De exemplu, băiatul meu este înnebunit după omletă. Şi el într-o perioadă voia doar omletă în fiecare dimineaţă. Mânca şi multe, trei-patru omlete! Şi îi pica greu. Eu am făcut aceeaşi omletă – în italiană se cheamă fritatta. I-am făcut-o la cuptor, într-o tavă, şi după 5 minute o îndoiam în formă de omletă. Acelaşi preparat, făcut la cuptor, era mult mai uşor de digerat. Nu este nimic complicat ca să faci un mic dejun sănătos: cafeaua este bună, laptele este bun“, a mărturisit Patrizia Paglieri pentru "Click! Poftă bună".

VIDEO Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

Fritatta cu ciuperci, roşii şi dovlecei

Fritatta cu legume şi brânză de capră FOTO

Frittata cu bacon şi ouă (gravide)

Loading...