Încearcă şi tu chiflele aromate cu carne de porc pentru mesele de Sărbători.

Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
200 ml apă
25 g drojdie
30 ml ulei
½ lingură sare
½ lingură zahăr
½ linguriţă oregano
½ linguriţă cimbru uscat
Pentru umplutură:
1 ceapă tocată
200 g carne de porc afumată
crenguţe de cimbru, după gust
sare
piper

Mod de preparare - Chifle aromate cu carne de porc
Pui făina într-un vas. Freci drojdia cu zahărul şi o dizolvi în apă călduţă. Torni peste făină. Frămânţi aluatul, adăugând treptat uleiul, cimbrul, oregano şi sarea. Acoperi şi laşi 30 de minute la dospit. Întinzi aluatul într-o foaie şi decupezi forme rotunde.

Căleşti ceapa împreună cu carnea de porc tăiată bucăţele 2-3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi chiflele într-o tavă tapetată şi le aplatizezi uşor. Pui pe fiecare 1-2 linguri din compoziţia cu carne şi ceapă. Dai la cuptor până se rumenesc uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.

Loading...