Am mâncat pentru prima oară chiftele de orez cu sos Marinara, undeva prin nordul Italiei şi mi-au plăcut foarte mult. Bucătarul din acel local, mi-a vândut şi un secret: mi-a spus că toatp „şmecheria“ acestei reţete constă în orez, care trebuie să fie preparat cu o zi înainte, pentru nişte chiftele reuşite şi delicioase. Un orez normal, cu bob rotund, fiert după indicaţiile de pe cutie, dar lăsat „să se odihnească“ timp de o zi.

Chiftele de orez cu sos Marinara - Ingrediente (8 chiftele)

2 căni orez fiert, răcit
1/2 cană parmezan răzuit
3 ouă
8 cuburi mozzarella
1 cană pesmet
ulei, pentru prăjit

Pentru sos

2 linguri ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 cutie roşii tocate
sare
1 linguriţă zahăr
piper
1/4 linguriţă fulgi piper roşu (opţional)

Chiftele de orez cu sos Marinara - Mod de preparare

Pui o oală mare pe foc mediu şi torni sufiecient ulei, cam cât să se ridice nivelul la 5 centimetri în vas. Amesteci orezul, parmezanul şi un ou într-un vas mediu şi foloseşte-ţi mâinile pentru a amesteca orezul.
pasul 1

Formezi câte o chiftea luând din compoziţie şi modelând în jurul unui cub de mozzarella. Repeţi acest proces pentru fiecare din chiftele.
pasul 2

Baţi celelalte 2 ouă. Treci fiecare chiftea în ouă, apoi prin pesmet, scuturând excesul.
pasul 3

Când uleiul s-a încins, pui 2-3 chiftele la prrăjit până când se rumenesc şi se pătrund. Foloseşti o lingură găuriă pentru a le scoate şi le transferi pe un şervet de hârtie pentru a elimina surplusul. Presari sare pe deasupra. Repeţi procesul de prăjire cu restul de chiftele.

Pentru sos, încingi o tigaie la flacără mică. Pui ulei de măsline şi când s-a încins, adaugi usturoiul şi-l sotezi 2 minute, amestecând mereu, până când devine auriu. Adaugi roşiile tocate, sare, piper, zahăr şi fulgii de piper roşu, amestecând. Laşi să fiarbă pentru 7 minute, apoi asezonezi cu sare, piper sau zahăr, după gust. Serveşti chiftelele cu sos.
pasul 4

sursa: justataste.com

Loading...