Chifteluţele de pui pot fi servite alături de o salată de primăvară sau un piure de cartofi ori ţelină.

Ingrediente pentru chiftele de pui:

1 kg piept de pui fără piele
1 ceapă
10 căţel  usturoi
2 ouă
100g pesmet
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper negru măcinat
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 linguriţa  turmeric
2 linguriţă rozmarin uscat
2 linguri  ulei de măsline
1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare: 

Spălăm pieptul de pui şi apoi îl dăm prin maşina de tocat. Tocăm mărunt ceapa , usturoiul, pătrunjelul verde şi le adăugăm peste carnea tocată . Adăugăm peste carnea tocată două ouă , sarea , piperul, boiaua de ardei dulce, rozmarinul şi turmericul. Amestecăm bine compoziţia şi adăugăm pesmet până când obţinem o compoziţie omogenă . Formăm chifteluţele şi le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem chiftelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute . După 30 de minute scoatem chiftelele de la cuptor şi le servim alături de un piure de cartofi sau o mazăre sote.

Loading...