Acum că roşiile s-au copt, ar fi păcat să nu profităm de ele în orice fel. Aşa că iată o reţetă delicioasă, perfectă pentru un prânz de duminică. Sosul de roşii va fi delicios şi dacă îl condimentezi cu ierburi aromate, reţeta va fi perfectă.

Ingrediente:

Pentru chiftele:
500 g carne de vită
tocată
½ ceapă
2 căţei usturoi
2 ouă
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 cartof fiert
în coajă
sare
piper
făină
ulei, pentru prăjit

Pentru sos:
½ ceapă
3-4 căţei
usturoi
300 g roşii
1 ardei gras
roşu cubuleţe
sare, după gust
piper, după gust
boia dulce şi iute,
după gust
1 lingură cimbru
1 foaie dafin
ulei, pentru călit
pătrunjel, pentru ornat
orez la abur cu verdeaţă, pentru servit

 Mod de preparare:

Pentru chiftele, toci ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Cureţi cartoful şi îl dai prin răzătoare. Le amesteci cu carnea şi oul, sărezi şi piperezi, după gust. Formezi bile rotunde, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc uniform.

Pentru sos, căleşti în ulei încins, la foc mic, ceapa tăiată şi ardeiul gras 5 minute, adaugi usturoiul feliat, sărezi şi mai ţii 1 minut. Pui cimbrul, boiaua dulce si iute, dafinul şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe.

Asezonezi cu piper, apoi dai un clocot, la foc iute. Reduci focul, acoperi vasul şi mai fierbi 15-20 de minute. Serveşti chiftelele cu sos de roşii şi cu garnitură de orez decorată cu pătrunjel.

Loading...