Alături de chifle calde, aceste chifteluţe cu sos alb sunt un deliciu şi cu greu te vei putea opri la o singură porţie.

De ce ai nevoie pentru chiftele

750 g carne de porc tocată

1 ou

1 căţel de usturoi

1 ceapă mică

200 g orez fiert

1 praf de sare

piper

2 linguri ulei

făină

Pentru sos

3 linguri unt

3 linguri făină

400 ml supă de legume clară

75 ml smântână

1 praf boia de ardei

pătrunjel

Cum se prepară chiftelele

Combini carnea cu usturoiul pisat, ceapa tocată, oul, orezul, sare şi piper, după gust. Formezi chiftelele, le treci prin făină şi le rumeneşti în ulei încins, pe toate părţile.

Topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi, după un minut, torni supa şi amesteci până când compoziţia începe să se îngroaşe. Torni smântâna, adaugi boia, după gust, mai ţii pe foc un minut, apoi dai deoparte. Adaugi chiftelele şi amesteci. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa https://cookinglsl.com

Loading...