Uşoare şi gustoase, chifteluţele cu spanac şi usturoi nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

4 cartofi, curăţaţi şi fierţi
60 ml lapte
1 lingură unt
1 lingură ulei
1 ceapă tocată
300 g spanac
3 căţei de usturoi, pisaţi
100 g parmezan ras
2 linguri zeamă de lămâie
1 ou
ulei, pentru prăjit
200 g pesmet
sare
piper

Mod de preparare – Chifteluţe cu spanac şi usturoi

Zdrobeşti cartofii într-un vas şi îi amesteci cu laptele. Căleşti ceapa într-o tigaie în uleiul încins şi unt 2-3 minute. Adaugi spanacul spălat şi scurs, apoi combini cu usturoiul încă 1-2 minute. Potriveşti de gust cu sare şi piper.

Încorporezi compoziţia cu spanac în cartofi. Amesteci cu parmezanul şi zeama de lămâie. Adaugi oul bătut şi pesmetul, apoi modelezi chifteluţele. Le prăjeşti într-o tigaie, în puţin ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşti imediat.

Sursa https://diethood.com

Loading...