Chifteluţe pe pat de cartofi cu sos de brânză

1 profimedia chiftelute jpg jpeg

Prepară aceste chifteluţe delicioase la orice masă festivă şi te asigurăm că toţi musafirii îţi vor cere reţeta. Este o altfel de variantă a chifteluţelor tradiţionale, însă te asigurăm că este şi mai gustoasă.

Ingrediente: Chifteluţe pe pat de cartofi cu sos de brânză

600 g carne de pui tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi  ½ legătură pătrunjel  ½ legătură mărar  rozmarin, după gust  cimbru, după gust  2 felii pâine înmuiată  1 kg cartofi  1 ţelină

unt

ulei

200 ml smântână pentru gătit

Pentru sos

300 g brânză cu mucegai

300 ml smântână pentru gătit

 sare, după gust

 piper, după gust

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu ouăle, cu pâinea înmuiată şi bine stoarsă, cu ceapa şi usturoiul tăiate fin, cu pătrunjelul şi cu mărarul mărunţite. Potriveşti gustul de sare şi piper. Tai cartofii şi ţelina feliuţe, presari sare şi condimente, după gust. Ungi o tavă cu unt, le aşezi în ea şi torni smântâna. Modelezi hifteluţe, le ungi cu ulei, le aşezi peste legume şi le dai la cuptor. După 20 de minute, verifici dacă s-au rumenit şi le întorci.

Pentru sos, aşezi smântâna pe focul mic şi amesteci până ajunge aproape de fierbere, apoi adaugi brânza tăiată cubuleţe şi omogenizezi până se topeşte. Când s-au rumenit chiftelele pe ambele părţi, stropeşti totul cu sosul de brânză şi mai ţii la

cuptor până se formează o crustă. Serveşti mâncarea, dacă vrei, decorată cu crenguţe de cimbru şi de rozmarin.