Te-ai plictisit de banala friptură de pui? Încearcă aceste delicioase ciocănele glazurate, învelite în bacon!

 

Ingrediente

6 ciocănele de pui

6 felii bacon

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă boia iute

1-2 linguri sos barbeque

½ linguriţă miere, opţional

sare

piper

 

Speli şi ştergi copănelele de pui cu un şervet de bucătărie. Într-un bol, amesteci uleiul cu cimbrul, usturoiul pudră, boiaua iute, sosul barbeque şi, dacă doreşti, cu miere. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai bucăţile de carne prin amestecul obţinut, apoi le înveleşti cu câte o felie de bacon.

Transferi copănelele într-o tavă de aragaz şi laşi la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 40 de minute până s-au rumenit.Serveşti puiul cu garnitura preferată şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

Loading...