Este o varinată altfel a clasicei ciorbe de salată, numai că se face mult mai repede. Prepară co ciorbă de spanac cu costiţă afumată de să te lingi pe degete nu alta. E mult mai aromată şi mai gustoasă, pentru că ingredientele sunt toate proaspete.

Ciorbă de spanac cu costiţă afumată - Ingrediente

1 kg spanac
200 g costiţă afumată
200 ml smântână
2 gălbenuşuri
ulei
sare
3-4 fire ceapă verde
2 căţei usturoi
oţet

Ciorbă de spanac cu costiţă afumată - Mod de preparare

Fierbi apă într-o oală şi opăriţi spanacul cam 3-4 minute apoi îl scurgi. Prăjeşti într-o tigaie adâncă în puţin ulei costiţa, ceapa tocată şi usturoiul tăiat. Adaugi spanacul tăiat. Transferi totul într-o oală de ciorbă în care pui 3 litrui de apă încălzită. Baţi gălbenuşurile cu smântâna şi adaugi câte puţin din zeama fierbinte, şi răstorni totul în oală. Potriveşti de sare şi dregi cu oţet după cât de acră vrei ciorba de spanac cu costiţă afumată.

Loading...