Din bucătăriile străine, pentru micul dejun, am ales pentru tine o reţetă de clătitecoreene cu dovlecei şi sos.

De ce ai nevoie ca să faci clătite coreene cu dovlecei şi sos (4 porţii)

250 g făină

1 ou

500 g dovlecei, daţi prin răzătoarea mare

3 cepe verzi, tăiate fin

sare

200 ml apă

Pentru sos

4 linguri sos de soia

4 linguriţe oţet din vin

2 linguri ulei de susan

1 căţel de usturoi, zdrobit

1 praf de boia iute

Cum prepari clătite coreene cu dovlecei şi sos:

Pui făina într-un castron şi o amesteci cu oul, apa, şi sarea. Îl laşi să se odihnească 10 minute.

Între timp, pregăteşti sosul amestecând toate ingredientele.

Încorporezi dovleceii în aluat, adaugi 1 lingură de ulei, piper negru măcinat, după gust şi amesteci bine. Încălzeşti puţin ulei într-o tigaie şi când s-a încins, torni un polonic de aluat. Prăjeşti clătita până se rumeneşte, pe amble părţi. Procedezi la fel şi cu restul aluatului. Tai clătitele în 4 şi le serveşti cu sos.

Sursa: https://www.olivemagazine.com

Loading...