Vrei să îţi surprinzi familia cu un mic dejun de duminică extrem de delicios? Atunci trebuie să le prepari această reţetă de clătite pufoase ”lavă” de ciocolată de care se vor îndrăgosti pe loc!

Clătite pufoase ”lavă” de ciocolată

 

Ingrediente

 
  • 240 ml smântână grasă, fierbinte 
  • 170 g ciocolată neagră 
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguri zahăr alb
  • 3 linguri unt, topit
  • 360 ml de lapte 
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 4 albuşuri
 

Toppinguri (opţionale)

 
  • sirop de arţar
  • zahăr pudră
  • fructe de pădure proaspete
  • unt

Mod de preparare

Adăugaţi ciocolata în smântâna încălzită. Amestecă până când ciocolata se topeşte complet formând un ganache de ciocolată.
Turnaţi ganache-ul în capace de borcan sau ce forme rotunde aveţi, care se aşează apoi pe o tavă tapetată. Îngheţaţi ganache-ul de ciocolată timp de cel puţin 15 minute pentru a se consolida.
 
Într-un bol mare, adăugaţi gălbenuşurile, zahărul şi untul topit, bateţi până devine neted. Se adaugă laptele şi se bate din nou. Apoi cerneţi în compoziţie făină, praf de copt şi sare.
Amestecaţi ingredientele uscate cât mai bine. Cocoloaşele mici sunt acceptabile.
Bateţi albuşurile până se formează vârfuri dure şi apoi adăugaţi-le în aluatul de clatite până când sunt combinate.
 
Într-o tigaie mică, topiţi untul până fierbe, apoi adăugaţi aluatul de clătite. Luaţi discul ganache de ciocolată direct de la congelator şi aşezaţi-l peste blat. Apăsaţi în jos, spre centru. Puneţi un alt strat de aluat peste primul.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi clătitele să gătească la foc mic timp de 20-30 de minute sau până când blatul s-a gătit. Apoi întoarceţi clătita şi gătiţi cealaltă parte timp de 2 minute la foc mediu pentru a rumeni şi cealaltă parte.
 
 
Repetaţi până când terminaţi tot aluatul. Se serveşte cu unt, sirop de arţar, zahăr pudră sau fructe de pădure (opţional). Poftă bună!
 
Loading...