Conopidă caramelizată, pe pat de orez

1 shutterstock 1343071469 jpg jpeg

Dacă eşti vegetarian sau vegan, acest preparat e perfect pentru tine: hrănitor, plin de arome, delicios. Încearcă-l şi tu!

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 3 căţei usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri sos sweet chilli
  • 1 lingură ulei de susan
  • sare şi piper, după gust
  • verdeaţa preferată, pentru decor
  • orez fiert, pentru garnitură

Speli conopida şi o rupi bucheţele. Faci o marinadă din sosul de soia, sosul sweet chilli, uleiul de susan, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, piper, şi sare (dacă mai e cazul, pentru că sosul de soia e deja sărat). Pui conopida în marinată, amesteci bine, apoi o aranjezi în tavă.

Coci la foc mediu, 30 de minute, până ce conopida se caramelizează.

O serveşti caldă, cu orez fiert şi decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock