Conopidă în sos de curry: arome indiene de post

1 mancare de conopida cu busuioc jpg jpeg

Conopida este o sursă excelentă de vitamine şi minerale şi conţine, din belşug, fibre care îmbunătăţesc digestia şi acid folic care apără organismul împotriva anemiilor. Doar 3 bucheţele de conopidă oferă 70% din necesarul zilnic de vitamina C. În post, conopida e savuroasă în mâncăruri cu sos şi tocăniţe de tip curry. ;

  • Porții: 6
  • Timp total: 45 min
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: curry, de post

Ingrediente

1 kg conopidă

2 cepe

4 căţei usturoi

1 ardei iute

2 linguri pastă de tomate

4 linguri ulei

1 linguriţă praf de curry

coriandru, după gust

sare, piper, după gust

Mod de preparare

Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti într-o oală cu apă şi sare, 5 minute. 

Într-o cratiţă antiaderentă căleşti ceapa tocată mărunt, în uleiul încins, 1-2 minute. Adaugi usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul iute tocat. După încă 2 minute, pui bucheţelele de conopidă, pasta de tomate dizolvată în 200 ml de apă, pudra de curry şi mai laşi să fiarbă 10 minute.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu un capac şi mai ţii cratiţa pe foc până de îngroaşă sosul.

Serveşti preparatul decorat cu frunze de coriandru şi seminţe de susan.