Cornuleţe cu rahat şi miez de nucă

Hungarian Walnut Rolls 140131 8341 jpeg

Cornuleţele sunt practice şi atât de delicioase! Le poţi face cu gem, rahat sau miez de nucă, fiind foarte apreciate de fiecare dată. Iată cum poţi pregăti imediat apetisantul desert.

Ingrediente:

500 g făină

20 g drojdie

50 g zahăr

250 g unt

150 g rahat, tăiat cubuleţe

150 g miez de nucă, măcinat

1 vârf de cuţit de sare

1 ou

1 plic zahăr pudră

Mod de preparare:

Amesteci făina cu drojdia, zahărul, untul tăiat cubuleţe, sarea şi oul. Frămânţi un aluat pe care îl laşi 20 de minute la rece. Întinzi o foaie cu grosimea de ¼ cm din care tai triunghiuri mici, pe care le umpli cu rahat şi miez de nucă, în mod uniform, apoi le rulezi şi le laşi la dospit 20 de minute.

Încălzeşti cuptorul.

Ungi cornuleţele cu ou şi le aşezi în tava tapetată, pe care o bagi la cuptor pentru un sfert de oră, la foc potrivit.

Când sunt gata, scoţi cornuleţele pe un platou şi le pudrezi cu zahăr.

Foto: 4bp.blogspot.com

.blogspot.com