Coşuleţe de primăvară

1 captura de ecran din 2019 07 18 la 12 23 58 png png

Cititoarea noastră Anişoara Ursan, din Cernavodă, judeţul Constanţa, ne propune astăzi o reţetă super uşoară şi deosebită de aperitive delicioase. Coşuleţele de primăvară sunt pline de legume colorate şi ouă de prepeliţă foarte sănătoase. Încearcă-le şi spune-ne cum ţi s-au părut!

Ingrediente pentru coşuleţe de primăvară:

 1 pachet foi de păcintă

100 g mazăre boabe

100 g păstăi de fasole galbenă şi verde

ouă de prepeliţă

1 linguriţă peperoncino

1 ardei roşu

2 cepe mari roşii

ulei de măsline

amestec de condimente

sare, după gust

Mod de preparare:

Tai foile de plăcintă în pătrate cu latura de 15-20 cm. Faci ceapa julien, încingi puţin ulei şi o căleşti împreună cu ardeiul tăiat cubuleţe. Adaugi mazărea, fasolea, sare, amestec de condimente, după gust şi torni un pic de apă. Fierbi înăbuşit până se evaporă tot lichidul, apoi mai laşi ingredientele la călit, adaugi peperoncino şi dai deoparte să se răcorească.

Aşezi pătratele de aluat tăiate în forme de brioşe, astfel încât să formezi coşuleţe. Răstorni în ele legumele călite, spargi câte un ou şi le dai la cuptor, la foc domol, până se rumenesc, iar ouăle capătă crustă.