Cotlete de porc cu piure de conopidă şi ciuperci

cotlete de porc cu ciuperci si piure jpeg

Un preparat delicios, complet, perfect pentru un prânz în familie, la început de săptămână!

Ingrediente

4 cotlete de porc sare piper 4 linguri unt 1 lingură ulei de măsline 8 crenguţe de cimbru proaspăt 450 g ciuperci feliate 3 căţei usturoi, pisaţi 1 cană supă de pui 1 lingură smântână 1/4 cană pătrunjel tocat 1 conopidă, tăiată bucheţele 1/4 cană lapte 1/4 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Asezonezi cotletele de porc cu sare şi piper. Într-o tigaie, la flacără medie, încingi o lingură de unt şi uleiul de măsline. Pui cotletele de porc în etape şi le laşi câte 4 minute pe fiecare parte. Le iei apoi şi le pui pe o farfurie pe care o acoperi cu folie pentru a le păstra calde.

Adaugi cimbrul şi ciupercile în tigaie şi laşi pe foc 2-3 minute fără să amesteci. Adaugi usturoiul şi asezonezi cu sare şi piper. Dai cimbrul la o parte, torni supa şi smântâna. Amesteci curăţânc cu o lingură de lemn, eventualele bucăţi lipite de fundul tigăii. Pui o lingură de unt şi pătrunjelul tocat.

Într-o oală cu apă care clocoteşte, în care ai pus puţină sare, fierbi conopida până când este pătrunsă cu uşurinţă de furculiţă, cam 12 minute. O scurgi, apoi o repui în oală şi adaugi laptele şi restul de unt. Pui totul într-un mixer şi faci un piure de conopidă. Încorporezi parmezanul şi asezonezi cu sare şi piper.

Serveşti ciupercile cu piure de conopidă şi cotletele de porc şi garniseşti cu pătrunjel.

sursa: http://www.delish.com/