Crap în aspic cu ouă de prepeliţă

2 shutterstock 1206955804 jpg jpeg

Ouăle de prepeliţă sunt considerate un „medicament universal“, pentru valoarea nutritivă şi pentru compoziţia chimică bogată în fosfor, calciu, fier, oligoelemente şi vitamine. Foloseşte-le în această reţetă de aspic de crap, pentru un preparat special de Revelion.

Ingrediente

  • 1 kg file de crap
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei iute
  • 5 ouă de prepeliţă
  • 1 lămâie
  • 2 foi de dafin
  • 2 plicuri gelatină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • frunze de pătrunjel

Cureţi ceapa, morcovul şi păstârnacul, le pui la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare şi cu foile de dafin. După ce dau în clocot, le laşi 15 minute şi adaugi fileurile de crap tăiate în bucăţi potrivite. Mai fierbi 10 minute, scoţi peştele şi strecori zeama.

Fierbi ouăle de prepeliţă, le cureţi de coajă şi le tai în jumătăţi.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o combini cu 1 litru de supă, apoi condimentezi cu sare şi piper.

Într-o tavă aranjezi bucăţile de peşte, felii subţiri de lămâie şi de ardei iute, jumătăţi de ouă şi frunze de pătrunjel, apoi torni supa. Laşi aspicul la frigider peste noapte.

FOTO: Shutterstock